Oyna Kazan Editörünün’Çözmelisiniz’ Dediği Testin Soruları

Oyna kazan editörü tarafından bir test paylaşıldı. Bu test için ‘çözmelisiniz’ ifadesini kullandı.

Editörün bahsettiği testi ve cevaplarını sizlerle paylaşıyoruz.

Bu testteki sorulara hakim olmanız yararınıza olacaktır. Çünkü, hafta boyunca gerçekleştirilen oyna kazan yarışmalarında bu sorular çıkabilir.

Hadi bilgi yarışmasının her hafta 10 tane soru paylaştığını biliyorsunuzdur. O sorular hafta boyunca hadi yarışmalarında çıkıyor ve tamamı kesinlikle çıkıyor. Oyna kazan ekibi de, muhtemelen hadinin yaptığı uygulamayı başlattı. O yüzden bu soruların cevaplarınıza ihtiyacınız olacaktır.

Oyna kazan editörü tarafından paylaşılan testte hangi sorular var ve cevapları neler?

İşte o sorular…

Soru 1: 1688’de kurulup, 1813’de yıkılan bir devlet, kaç yüzyıl görmüştür?

Cevap: 3 yüzyıl

Soru 2 : Haluk Bilginer’in ‘Uzun hikaye karışık”şeklinde başlayan meşhur tiradı hangi filmdedir?

Cevap : Masumiyet

Soru 3 : Kuaförden, saçını bir kaç ay kalıcı olarak kıvırcık yaptırmış şekilde çıkan bir kadın hangi işlemi yaptırmıştır?

Cevap : Perma

Soru 4 : Hangi ülkede kadınlara oy verme hakkı daha önce yasalaşmıştır?

Cevap: Azerbaycan

Soru 5 : Su, Everest Dağı’nın zirvesinde yaklaşık olarak kaç derecede kaynar?

Cevap: 70 derece

Soru 6 : Clementine adlı çizgi filmin kötü karakteri olan, ateşten oluşan yaratığın adı nedir?

Cevap : Malmoth

Soru 7 : Hangisi hem Osmanlı tarihinin bir dönemi hem de bir Sibel Can şarkısının adıdır?

Cevap : Lale Devri

Soru 8 : ‘Deprem Dede’ lakabıyla hafızalarda yer etmiş bilim insanı kimdir?

Cevap : Ahmet Mete Işıkara

Soru 9 : Hangi ülkenin bayrağında insan motifi bulunur?

Cevap: Belize

Soru 10 : Hangi bölgede dağlar, denize herhangi bir şekilde uzanmaz?

Cevap: Doğu Anadolu Bölgesi

Soru 11 : ‘Ofis çiftçinin kara gün dostudur’ sözündeki ofis nedir?

Cevap : Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)

Soru 12 : Aşk-ı Memnu’da yer alan ‘memnu’ kelimesi ne anlama gelmektedir?

Cevap : Yasak

Soru 13 : Uzman, işini iyi bilen, becerikli, usta anlamlarına gelen kelime hangisidir?

Cevap : Mahir

Soru 14 : Bir satranç oyunun başlangıcında oyun tahtasında toplam kaç piyon vardır?

Cevap : 16

Soru 15 : TC kimlik numaraları kaç rakamdan oluşur?

Cevap: 11

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir