Hadi’de Bu Hafta Sorulacak Sorular | Bakmadan Geçme!

hadi bu hafta soruları

Hadi bilgi yarışması 4 Mart – 10 Mart haftası sorulacak soruları sizin için bir araya getirdik. Bu hafta hadi yarışmalarında kesinlikle çıkacak sorulardır bu sorular. Hangi gün hangi soruda çıkar bilemeyiz ama mutlaka bu hafta bu 10 soru karşınıza çıkacak! O yüzden kesinlikle okuyup; bilmedikleriniz öğrenmenizde yarar vardır.

Her hafta sitemizde hafta boyunca kesin çıkacak 10 soruyu sizlerle paylaşacağız. Takipte kalmanızda yarar vardır. Geçtiğimiz hafta 10 soru paylaşmıştık ve soruların hepsi hafta boyunca çeşitli yarışmalarda olmak üzere karşımıza çıktı. Geçen hafta için verdiğimiz soruları incelemek için ‘tıklayın

Sitemizde hadi, eleq, Türkiye yarışta, oyna kazan ve que bilgi yarışmalarının da joker ve ipuçlarını her gün paylaşmaktayız. Doğru ipucu cevapları ve joker kodları için sitemizi takip ediniz…

Şimdi bakalım bu hafta karşımıza çıkacak sorular nelermiş?

Hadi 4 mart – 10 mart haftası sorulacak sorular:

Soru 1: ‘ Esaretin Bedeli ‘ ve ‘ Yeşil Yol ‘ filmlerinin yönetmeni kimdir?

Cevap: Frank Darabont

Soru 2: ” Tûtî-i mucize-gûyem ne desem lâf değil. Çerh ile söyleşemem âyînesi sâf değil.” dizeleri kime aittir?

Cevap: Nef’i

Soru 3: Divan edebiyatında ölen kişiyi övmek için okunan acıklı şiirlere ne ad verilir?

Cevap: Mersiye

Soru 4: Eskiden film izlemek için kullanılan kasetlere ismini veren VHS’nin açılımı hangisidir?

Cevap: Vide Home System

Soru 5: Emile Zola’nın maden işçilerinin gerçek grev öyküsünü anlattığı ünlü romanı hangisidir?

Cevap: Germinal

Soru 6: Kazaratar olarak da bilinen, eklemli bir kol üzerinde hareketli kepçesiyle kazı yapan makine hangisidir?

Cevap: Ekskavatör

Soru 7: Mel Gibson hangi dalda Oscar ödülü kazanmıştır?

Cevap: En iyi yönetmen

Soru 8: Avucunuza koyduğunuzda yaklaşık olarak 30 derecede eriyen, 31 atom numaralı sıvı metal hangisidir?

Cevap: Galyum

Soru 9: Hukukta kişiye ‘ susma hakkı ‘ tanıyan ilk ifadeler hangisinde yer alır?

Cevap: Magna Carta

Soru 10: ‘ Ucuz Roman ‘ filminde Samuel L. Jackson ve John Travolta ‘nın canlandırdığı karakterler hangileridir?

Cevap: Jules ve Vincent

Bunlar Da İlginizi Çekebilir…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir