Hadi’de Bu Hafta Sorulacak Sorular | 11-17 Mart

hadi bu hafta soruları

Hadi bilgi yarışması 11-17 Mart haftası sorulacak soruları öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda paylaştığımız bu sorular, 11-17 mart haftası düzenlenecek olan hadi yarışmalarında çıkacak sorulardır.

Bu hafta içerisinde düzenlenen hangi hadi yarışmasında çıkacağını bilmediğimiz ancak kesinlikle bu hafta içerisinde karşınıza çıkacak sorular.

Geçtiğimiz hafta da çıkacak soruları paylaşmıştık. Soruların tamamı yarışmalarda çıktı. Geçen haftaki soruları incelemek için tıklayın.

Bütün ödüllü canlı bilgi yarışmalarının ipucu ve jokerleri için de sitemizi takipte kalın.

Şimdi bakalım bu hafta karşımıza çıkacak hadi soruları nelermiş?

Hadi 11-17 Mart haftası sorulacak sorular:

Soru 1 : 1980 yılında John Lennon’u öldüren kişi bu suikast için hangi roman karakterinden ilham aldığını söylemiştir?

Cevap: Holden Caulfield

Soru 2 : Futbol maçlarında bir futbolcunun ” hat trick ” yapması için kaç gol atması gerekir?

Cevap: 3

Soru 3 : Çan, Tarsus ve Bozkır gibi ilçelerimizin isimlerinin verildiği kraterler hangi gezegendedir?

Cevap: Mars

Soru 4 : Queensland, Victoria ve Tasmanya hangi ülkenin eyaletleridir?

Cevap: Avustralya

Soru 5 : NASA’ya göre çıplak gözle görebildiğimiz galaksi sayısı kaçtır?

Cevap: 4

Soru 6 : Resim sanatında ” Yeniler” grubunun kurucularından olup, kırsal kadın portrelerindeki göz tasvirleriyle ünlü ressam kimdir?

Cevap: Nuri İyem

Soru 7 : 1902 yılında çekilen ilk bilim kurgu filmi olan ” Ay’a Yolculuk ” filminin yönetmeni kimdir?

Cevap: Georges Melies

Soru 8 : 2019 yılında hangi yazarın telif haklarının süresi dolduğu için kitapları birçok yayınevi tarafından basılmaya başlanmıştır?

Cevap: Sabahattin Ali

Soru 9 : ” Leyla ile Mecnun ” dizisinde Mecnun’un babası rolünde oynayan oyuncu kimdir?

Cevap: Ahmet Mümtaz TAYLAN

Soru 10 : Köprü, yol ve baraj gibi büyük projeler için birden fazla şirketin geçici olarak bir araya gelmesine ne denir?

Cevap: Konsorsiyum

Bunlar Da İlginizi Çekebilir…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir